X

1D Media produceert naast commerciële video's ook televisieproducties. Hierin onderscheiden wij grofweg vier vormen: het nieuwsitem, de achtergrondreportage, de documentaire en het tv-portret.

NIEUWSITEM

Een nieuwitem is een video waarin kort verslag wordt gedaan van een nieuwsfeit. Het beperkt zich tot de hoofdzaken en de directe actualiteit. De tijdsduur van een nieuwsitem kan sterk variëren. Een verslag voor een journaal duurt meestal rond de 1:00-4:00 minuten. Ook in de vorm zitten grote verschillen: het wel of niet gebruiken van een verslaggever in beeld, voice over of muziek.

ACHTERGRONDREPORTAGE

Een achtergrondreportage is een analyse van een actueel thema. Het geeft uitleg over de achtergronden bij het nieuws en plaatst een nieuwsfeit in een bredere context. Een actualiteit geeft voor een achtergrondreportage aanleiding voor de analyse en verdieping van een onderliggend thema.

DOCUMENTAIRE

Een documentaire duurt langer dan een achtergrondreportage. Er wordt veel research naar het onderwerp gedaan en het onderwerp wordt in een groter geheel geplaatst. Maar het grootste verschil met een achtergrondreportage is dat in een documentaire ook de mening van de maker voorkomt. De manier waarop het verhaal in een documentaire wordt verteld is heel belangrijk. Er wordt gebruik gemaakt van bepaalde beelden, geluiden, indrukken en van muziek. De maker probeert daarmee ook de kijker ergens van te overtuigen.

TV-PORTRET

In een tv-portret wordt het levensverhaal van één of meerdere personen verteld. Met behulp van (oude) foto's en interviews met de hoofdpersoon of hoofdpersonen en naasten wordt een mooi beeldverhaal gemaakt.

KOSTEN JOURNALISTIEKE VIDEO

Benieuwd naar de kosten van een journalistieke video? Bekijk onze tarieven of vraag een offerte aan!